четвъртък, 3 юли 2008 г.

Проблясъци

Сутрин, като всяка друга ... или не съвсем. Гръмна склад с боеприпаси...
Това, че е гръмнал - няма да го коментирам, по-интересни са проблясъците на медии и "умни" глави:
1. "Няма отменени влакове. Влакът от Карлово за София преминава с повишено внимание през района на взривовете." - нюз.бг
2. "Ами добре тогава, аз ще се връщам към военните ми работи." - военен в ефира на БиТиВи.
3. "Еми някакви експлозиви са гръмнали в някакъв склад... " - отговорник смяна на Гражданска Защита в ефира на Нова Телевизия на въпроса на водещия "Какво ново можете да ни кажете за взривовете?".
4. "Няма необходимост от евакуация на населението на Челопечене и прилежащите райони, категорични са от Гражданска защита." и няколко реда по-надолу - "Препоръчва се на намиращите се в непосредствена близост до района на инцидента, да затворят прозорците и да стоят далеч от врати и прозорци." и още малко по-надолу - "Николов посочи, че линейки и екипи на Гражданска защита обикалят околните квартали и извеждат жителите." Хммм, ... и последно шЪ сА евакуират или не? - нюз.бг.
5. "Силно разтревожени жители на Столицата се обаждат в студиото и питат да напускат ли София" - БиТиВи.
6. "Споменатите бойни припаси съгласно т. 426 от Правилника за складовете и базите (Правилник за складовете и базите за съхранение, производство, ремонт, разснарядяване и унищожаване на бойни припаси, взривни вещества и барути в БА) са опасни за работа и транспортиране.
Следва да бъдат унищожени по установения в него ред. Същите могат да се самовзривят или самовъзпламенят при невнимателно боравене с тях. За унищожаването им е необходимо да има предварително подготвени полигони за взривяване, площадки и съоръжения за унищожаване чрез изгаряне и обучени кадри с каквито единствено Централната разснарядителна база разполага. След разформиране на поделението тези съоръжения няма да могат да се използват." - В материал на в-к „Българска армия" от 6 юни 2008 година.
7. "Някой от намиращите се в близост до мястото на взривовете твърдяха, че са получили обриви на различни места по тялото си." - нюз.бг - има ли все пак или няма опасност за населението?

Няма коментари: