вторник, 12 май 2015 г.

Как да разплачеш бебе в 10 прости стъпки

От години се каня да пиша книга за пиянството на една дипломация или случки от приеми - разни и безобразни. Материал много, време за писане липсва. Но пък с новото ми амплоа събирам случки с бебета.
Забавлявам се аз как хората си мислят, че наместо бебе си имаш парцалена кукла, без собствено мнение и желания. Затова и си правя списък с начини да разревеш дребното човече. 
1. Накарайте го да прави каквото вие искате! - Най-любимото ми е като малкото си играе тихо и кротко само на пода някой да реши, че "трябва" да го гушне и разнася. Резултатът - дребния оправдава индианското си име, а именно "Викащият силно". Тамън вземе, че се примири с новото положение и млъкне, неразумният елемент от предното изречение се умори да разнася 10 килограма на ръце и .... да, оставя го пак да си играе сам на пода. Ефектът - оглушителен! Елементът - удивен! "Сега пък какво му стана?" Мамата - бясна. После неспокойно било детето. Ти да видиш?!? 
2. Покажете гласови данни! - Друго любимо изпълнение е, като се опитваш да го успокоиш и приспиш, някой да застане пред дзвера и да започне да му прави маймунджелъци или да му пее. Добре де, малкото от както се е родило слуша по цял ден радио, на любими песни даже и припява, в крайни случаи на истерия го успокоява само някое изпълнение на 100 каба гайди, може и Nightwish, та защо някой би си помислил, че фалшиво изпято Зайченцето бяло с объркан текст би го успокоило и приспало?
3. Издърпайте му играчката от ръцете, толкова е лесно! - Ако предните 2 точки не са имали ефект, може да пробвате да подредите около него играчки и то като си хареса и вземе някоя, да му я издърпате от ръцете, под претекста, че не била подходяща за него. Абе да му се не види, 'що му я предлагаш тогава? Или очакваш само да я гледа, ама без да пипа/лапа/дъвче/хапе/скубе/удря?
4. Не му позволявайте да се храни! - По време на хранене има също вариант да разревете и най-лакомото бебе. Номера е да изчакате да започне да се храни настървено и да му отвличате вниманието с други неща, да го питате какво прави, вкусно ли е, какво е правил днес, да издавате интересни звуци, абе изобщо да не спазвате правилото на което сте учили може би децата си, че като ям съм глух и ням! Ефектът е почти мигновен, разсейкото се е заблял във вас, но е още гладен. Забравя да яде, но му стърже от глад. Изнервя се и започва да крещи. Колкото повече крещи, толкова по-трудно може да бъде нахранен. Тук е момента компетентно да заявите, че бебето май не е гладно и да го издърпате от ръцете на майката, която вече си представя батални сцени с ваше участие, много кръв и още повече болка. 
5. Пречете му да спи! - Спящото бебе също е подходящ обект за разреваване. Вариантите тук са многобройни, затова ще се спра само на някои от тях.
5.1. Изчаквате да заспи и започвате да викате колкото глас имате, спорейки с останалите в стаята по произволна тема.
5.2. Изчаквате да заспи и го местите в друга поза, която според вас ще му е много по-удобна. А като се събуди и разреве може да му заявите, че нищо не разбира и да му наредите да заспива пак и да му обясните, колко по-удобно ще му е. 
5.3. Изчаквате да заспи и го завивате с още 5468 одеяла, все пак в стаята е само 24 градуса и 80% влажност, може да простине завалийчето. А като след 5 мин се събуди плувнало в пот и крещящо е изключително наложително да го извадите изпод юрганите и докато е още вир вода да отворите широко прозореца да се проветри стаята. 
6. Като плаче, иска вас, а не мама! - Вземете малко бебе насила от ръцете на майка му и ако това не го накара да ревне, го изведете в другата стая, така че да не я вижда и чува. После го разнасяйте ревящо и отказвайте да й го върнете, защото вие ще го успокоите все някога. Да реве, да реве, колко да реве, час, два, все ще се умори и заспи!
7. Най-подходящото време за снимки - тук също има няколко варианта:
7.1. Ако бебето спи - включвате звука и светкавицата на фотоапарата на телефона, приближавате се и щракате, докато не се събуди ревящо. 
7.2. Ако бебето е напълнило памперса - изчаквате да го съблекат и увековечавате голия му на**ан задник, пречейки на майка му да го преобуе. 
8. Покажете му каква ароматна храна ще може да яде след година - две - Вземете произволно ароматно ястие, размахайте го пред бебето, така че да му потекат лигите и му го вземете, като посегне да се захрани само. Тук е изключително важно да му обясните как още не може да яде това и да разкритикувате майката, че му дава готови пюрета вместо да му сготви сама. 
9. Поздравявайте бебето - Важно е като го видите, веднага да изкрещите колко се радвате да го видите, без значение дали спи или не. 
10. Импровизирайте и комбинирайте точки от 1 до 9 - За по-добър ефект може да комбинирате произволни точки на принципа - колкото повече, толкова повече! Ефектът е гарантиран.

Няма коментари: