понеделник, 9 март 2009 г.

СА 3640 МН - Renault Express

или по-известно като "Баничарка"!
Бясна съм! Пред блока места за паркиране НЯМА! Но ... аз имам гараж и живея със заблудата, че има къде да паркирам. Да, ама не! Защото нещастен селянин с горе упоменатия номер и вид возило тип "каручка" е решил, че неговото място за паркиране трябва да бъде пред моя гараж! Ок, хубаво, паркирал си неправилно, ама остави поне телефон на който да ти кажа да си разкараш таралясника от пред гаража ми! В пристъп на ярост ми хрумват няколко идеи:
Идея 1: Хващам един пирон и красноречиво по цялата кола му обяснявам защо не се паркира пред гараж.
Идея 2: Със същия този пирон проверявам колко дупки ще понесат гумите му.
Идея 3: Взимам нещо тежко и не оставям здрав прозорец по колата.
Идея 4: Спирачна течност по цялата боя - сваля я завинаги, а където не успее я уврежда в задоволителен размер.
Идея 5: Кисело мляко по предното стъкло. Ако успее да засъхне хубаво после колкото пъти и да я мие все ще му блести като кара срещу слънцето.
Идея 6: Евтина запалка в ауспуха - ефекта е бомбастичен, но запалката трябва да е от 20стотинки, иначе не става номера.
Идея 7: Секундно лепило в ключалката на резервоара. Ефективно, но със закъснение - кара си доволно докато не му свърши горивото, отива на бензиностанцията и ...
Идея 8: Строителна пяна в ауспуха.
Идея 9: Захар в резервоара. Важи само ако няма как да се приложи "Идея 7".
Идея 10: Вода в резервоара. Но това е лечимо с малко спирт за горене. (Също важи само ако няма как да се приложи "Идея 7").
Идея 11: Викаш "Паркинги и гаражи", по известни като "Паяците" и тук се натъкваш на 2 основни проблема:
Проблем 1: Любезна женица по телефона (983-67-47) ти обяснява как за повикване на "Паяк" дължиш такса от 15лв. Ок, аз обяснявам, че не аз съм паркирала неправилно, а някой друг, защо аз да дължа такса? Отговор: "Имаме такова нареждане!". Добре, прежалвам 15лв. в желанието си да паркирам в СОБСТВЕНИЯ СИ гараж, но ...
Проблем 2: Съседите ти, живеещи до тунела, водещ към вътрешния паркинг, са решили да си разширят апартамента и да снижат тунела. Резултатът: Тунелът е прекалено нисък за да може да се провре "Паяка" (както и пожарна, някои линейки, но на кого ли му трябват такива глезотии, то запали ли се веднъж нека си гори!).
И сега какво правим?
П.П. - Не съм агресивна, не поощрявам вандализма и не препоръчвам използването на която и да било от идеите, с изключение на номер 11, стига само да има как "Паякът" да стигне до неправилно паркираната кола.

Няма коментари: