сряда, 16 януари 2008 г.

Ново 20 из интернет пространството

По повод статията, която мои колеги поставиха като съобщение на скайп - Варненките са номер 2 по красота в световна класация... Хм, как точно би могъл някой да определи в кой град има най-висока концентрация на красиви жени? И по чии критерии се определя това? Много са ми странни някои хора като започнат - варненките това, плевенчанките онова ... а пък софиянки трето ... Глупости на търкалета! И после под статията започва вечния спор "София - провинцията" или "Морето - провинцията" ("Всичко далеч от морето е провинция" Ърнест Хемингуей) ;)
Миналата година обявиха Варна за най-добрия град за живеене и като "отмъщение на съдбата" заваляха козирки и тям подобни съоръжения. Че даже и табелка имало на влизане във Варна, да не би някой да не е разбрал, че това е най-добрият град за живеене. Най-добрият град, в който 2 дни тялото на момиче стои затрупано и никой не се сеща да провери под отломките, в който вместо прогноза за валежите има прогноза за падащи козирки и навеси, в който жена пострада от падащи от строеж предмети, в който от Аспаруховия мост редовно се мятат тинейджъри и подрастващи (без бънджи) или тинейджърки, в който за миналата година има 11 деца с алкохолни натравяния, в който по време на стачката на учителите 6 момичета се опитват да се самоубият с хапчета ... да не изброявам повече ... за съжаление това не е проблем само на Варна, в София две момичета загинаха заради паднала сграда и нямам представа колко от катастрофи, но поне никой не се е сетил да обяви София за "най-добрия за живеене град"! И по-добре, определено не би трябвало дори да влезе в класацията град, чието летище е в най-мъгливата му част, град, който като паднат 20 см сняг през зимата ни "изненадват" и парализират движението, град, в който мият улиците докато вали дъжд, град, който се пръска по шевовете от пренаселване, в който правят маркировка на платната, която издържа до 1вия дъжд, град, в който всеки живущ повече от 3 години се смята за "кореняк-софиянец" ...
Не искам да давам повод за поредния спор или само да говоря глупости, но наистина тази рекламна кампания на Варна започва да дразни. Нищо против града или жителите, наистина, Варна е много красив и зелен град (което за съжаление вече не може да се каже за София), бих живяла там, ако имам възможност, но за Бога, спрете с тази реклама!

Няма коментари: